Известие

Collapse
No announcement yet.

Студена гърми и прекъсва V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ясно ,значи гледам на моят чип кво пише сравнявам с двата които ми даде да видя кой е точно взимам си същото празно чипче,качаме дъмпа на него и карам да видя кво ще стане..
    За жалост къвто съм карък щее хардвеърно,но ще пробвам всепак. Благодарско.
    А чудно ми е ако е изгоряло нещо мъничко ( някое транзисторче голямо милиметър) как ще се разбере или трябва смяна на еку-то
    а фаила в този му вид ли се кача ,че не намирам програма дето да отваря ORI разширение
    Last edited by don_pepone; d.m.y г., 08:19.
    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
      Ясно ,значи гледам на моят чип кво пише сравнявам с двата които ми даде да видя кой е точно взимам си същото празно чипче,качаме дъмпа на него и карам да видя кво ще стане..
      За жалост къвто съм карък щее хардвеърно,но ще пробвам всепак. Благодарско.
      А чудно ми е ако е изгоряло нещо мъничко ( някое транзисторче голямо милиметър) как ще се разбере или трябва смяна на еку-то
      а фаила в този му вид ли се кача ,че не намирам програма дето да отваря ORI разширение
      тия епроми са 2 вида. едните които можеш да триеш с УВ лампа имат око в средата, а другите са за еднократен запис. също се различават по скоростта . ако не намериш 27ц256, може да се преработи 27ц512. гледаш дали номера на еку-то отговаря и чексумата на лепенката на чипа. файла е бинарен, не му гледай разширението, то е сложено само да покаже че е оригинален файла.
      иначе в самото еку няма кой знае какво. един процесор,паметта , стабилизатор на напрежение, няколко мощни транзистора за инжекторите и запалването.
      точка

Comment

• Чудно ми е каква им е разликата на двата софтуера,и кво ще стане ако сложа не който трябва

Comment

• [QUOTE=kolev

ПП
          ето ти 2 дъмпа за еку 0.261.200.537 без имобилайзер, виж кой е за твоята кола. паметта ти е 27C256 -28крака, не че разбирам но гледай новата да е поне 90 наносекунди.[/QUOTE]

колега компа ми е със същият сериен номер,а серийният номер на чипът ми съвпада с вторият дъмп който си ми дал моят е със сериен номер ( на лепенката върху него) 1267 356596 незнам само първите 4 цифри какво значат,но останалите 6 съвпадат
          Last edited by don_pepone; d.m.y г., 19:38.

Comment

• ако сложиш не този който трябва, в най-добрия случай само ще ти свети лампата за грешка, а в най-лошия предполагам няма да запали.
            гледам че има доста разлика между двата дъмпа,така че слагай втория който ти отговаря.
            точка

Comment

• ок. Днеска имм уговорка да ходя да ми запишат дъмпа на новия чип и при малко късмет още довечера ще го сложа.
              Иначе като отворих моят комп. и като го сравних с на един авер компа от 164-ката 2.0 тс , и видях че единственното общо е буксата

Comment

• айде стискаме палци.
                точка

Comment

• какво става колега, резултати има ли.
                  точка

Comment

• Вчера не стана,ама днес ходих и го записах чипът,а ще го сложа довечера като свърша работа и утре ще пиша ( макар че съм песимистично настроен ,че щее от това) .

Comment

• Най-после вчера си записах дъмпа на новият чип и вечерта го сложих на колата. Запали и я оставих 10-тина минути да поработи на място, после я покарах да си направи настрийки и я оставих да изстине за да пробвам ефекта. след около 3 часа я зпалих и Ефекта НУЛЕВ
                      Давам гас - пак глъхне ,тръгвам да я карам студеничка леко навежда муцуната при подаване на повече газ. Изчаках да загрее и я понатиснах,но не се набира добре и това е , като карам с 1000 оборота на първа и настъпя до долу , ако е загряла се замисля леко и почва да набира,но не върти гуми въобще,а ако е студена направо забива предницата и тогава подскача.

Comment

Най-после вчера си записах дъмпа на новият чип и вечерта го сложих на колата. Запали и я оставих 10-тина минути да поработи на място, после я покарах да си направи настрийки и я оставих да изстине за да пробвам ефекта. след около 3 часа я зпалих и Ефекта НУЛЕВ
                        Давам гас - пак глъхне ,тръгвам да я карам студеничка леко навежда муцуната при подаване на повече газ. Изчаках да загрее и я понатиснах,но не се набира добре и това е , като карам с 1000 оборота на първа и настъпя до долу , ако е загряла се замисля леко и почва да набира,но не върти гуми въобще,а ако е студена направо забива предницата и тогава подскача.
                        Няма ли във Варна кой да я погледне тази кола, просто не може да няма откриване на проблема ?
                        Arena Coast Customs

Comment

• Ами може и да има кой ама като не знам кой разбира от алфи там.... Лошото е че няма и друго Еку за пробата поне, да покарам два дена да видя дали е от него.

Comment

Ами може и да има кой ама като не знам кой разбира от алфи там.... Лошото е че няма и друго Еку за пробата поне, да покарам два дена да видя дали е от него.
                            Питай Kris или Perdaha, със сигурност ще те насочат
                            Arena Coast Customs

Comment

Ами може и да има кой ама като не знам кой разбира от алфи там.... Лошото е че няма и друго Еку за пробата поне, да покарам два дена да видя дали е от него.
                              Даи ми номер на твоито еку наи доре качи една снимка да се четат номерата
                              155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

• бош 0261 200 537
                                чип със софтуер 1267 356 596
                                имаше и още една лепенка на еку-то със номера на нея :
                                *170.21*
                                *26рт3856*
                                *6115.00123* бяха точно така подредени номерата на три реда

Comment

Working...
                                X